Η Προσευχή

Η προσευχή στηρίζεται στο ύψιστο προνόμιο να έχουμε κοινά ενδιαφέροντα με το Θεό.

Η απλότητα στην προσευχή δείχνει μια ειλικρινή πίστη και μια τέτοια πίστη αποκτά ό,τι ζητά. Μια προσευχή που γίνεται στο όνομα του Κυρίου Ιησού, θα απαντηθεί, αν εκείνα που ζητάμε είναι σύμφωνα με το θέλημά Του. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούσε ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς ν’ απαντήσει.

Η προσευχή καλλιεργεί και αναπτύσσει μέσα μας όλες τις χάριτες του Θεού.

Την ταπείνωση κατ’ αρχήν, όταν Του εκφράζουμε με ειλικρίνεια την αθλιότητά μας.

Την πίστη ότι όλες οι υποσχέσεις του Θεού θα πραγματοποιηθούν.

Την ελπίδα που απολαμβάνει εκ των προτέρων την εκπλήρωση των υποσχέσεών Του.

Την αγάπη για τον Πατέρα που μας ακούει με τρυφερότητα όταν Του μιλάμε για μας, καθώς και για όλους εκείνους που Του ζητάμε να βοηθήσει.

Την υπομονή επειδή περιμένουμε το Θεό να ενεργήσει παραμερίζοντας τις δικές μας ανυπόμονες επιθυμίες.

Όταν προσευχόμαστε για κάποιον, αυτό μας κάνει ικανούς να βλέπουμε τα καλά που υπάρχουν σ’ αυτόν. Αν έχουμε συναισθήματα αντιπάθειας, θυμού και μνησικακίας εναντίον κάποιου, ας μην αφήνουμε να βρίσκουν καταφύγιο μέσα μας, γιατί πρώτα σε μας κάνουν το μεγαλύτερο κακό. Ας προσευχόμαστε γι’ αυτό το πρόσωπο συνεχώς. Η προσευχή γι’ αυτόν που αντιπαθούμε θα μας κάνει να τον αγαπήσουμε κι έτσι θα βρούμε ειρήνη μέσα μας. «Πάτερ συγχώρησον αυτούς…» έλεγε ο Κύριός μας για εκείνους που Τον σταύρωσαν. Ως πιστοί, έχουμε υποχρέωση να συγχωρούμε τους αδελφούς μας και να προσευχόμαστε γι’ αυτούς εφαρμόζοντας έτσι τον Λόγο Του Κυρίου Ιησού. «Αγαπάτε αλλήλους, καθώς Εγώ σας ηγάπησα» (Ευαγγέλιο Ιωάννου 13:34).

Η μελέτη και η γνώση των Γραφών είναι το μόνο μέσο για να γνωρίζουμε το θέλημα του Θεού Πατρός, και ενεργώντας σύμφωνα με το θέλημά Του θα έχουμε απάντηση στις προσευχές μας.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΒΙΑΣ 9-13 ΑΘΗΝΑ 106 78

ΤΗΛ. 210/3821381 – 210/4621581

Αν θέλετε μια Καινή Διαθήκη, γράψτε μας να σας την στείλουμε δωρεάν